ZDL700 Digitális szintezőműszer, (0,7 - 1 mm/km, 24x nagyítás, belső memória) földmérőknek építőipari készülék

Galéria

GeoMax ZDL700 digitális szintező

A szintezés minősége nagy mértékben függ a műszerkezelő leolvasási pontosságától. A ZDL700 digitális szintező azonban lehetővé teszi a mérést terhelő személyi hibák teljes kiküszöbölését, biztosítja a magasság és a távolság kiemelkedően megbízható meghatározását.

 

A digitális szintezők elektronikus képfeldolgozás útján végzik a vonalkóddal ellátott szintezőléc automatikus leolvasását. Ez lehetővé teszi a szintérték és a vízszintes távolság digitális megjelenítését a műszer kijelzőjén. A beépített fedélzeti számítógép elvégzi az adatok tárolását és feldolgozását, így a szintezési adatok jegyző-könyvezésével és számításával sem kell bajlódnia. Az irányzás és az értékek leolvasása kényelmes és gyors, a szoftver mintegy kézen fogva vezeti végig a kezelőt a mérés folyamatán. A terepi munka időigénye ennek köszönhetően jelentősen csökken, növekszik a mérés hatékonysága.

 

A digitális leolvasás előnyei:

  • A leolvasás nem fárasztja a kezelőt.
  • A leolvasás mindig pontos és megbízható.
  • Nem kell jegyzetelni, így a munkavégzés gyors.

 

A ZDL700 vízállóság az IP55 szabványnak megfelelő szintű, így bármely irányból öntött víznek képes ellenállni. A rázkódás és ütésálló pendulum kompenzátor magnetikus csillapításával biztosítja a műszer pontosságát és tartósságát.

A ZDL700 az automatikus lécleolvasáson túlmenően néhány alapvető számítási műveletet is képes végrehajtani. Megjeleníthető a kijelzőn az előre- és a hátra irányzás magasságkülönbsége. Megadható egy referencia pont tengerszint feletti magassága, majd a referenciapontra és a meghatározandó pontra végzett leolvasást követően kiszámítható az irányzott pont tengerszint feletti magassága. A ZDL700 igényes optikája a legmostohább körülmények között is jól teljesít. Dolgozhat vele szikrázó napsütésben vagy gyengébb fényviszonyok között is. 2000 mérés tárolására alkalmas belső memóriájából egyszerű módon töltheti át az adatokat irodájában asztali számítógépére.

 

Műszaki adatok

Távmérés pontossága:

0.001 x Táv.

Minimális távolság:

2 m

Maximális távolság:

105 m

Minimálisan szükséges fényerő:

20 Lux

Legkisebb kijelzés (magasság):

0.1 mm

Legkisebb kijelzés (távolság):

1 mm

Nagyítás:

24 X

Kompenzátor működési tartománya:

10’

Memória kapacitása:

2000 mérés

Adatátvitel:

soros (RS232)

Működési hőmérséklet:

-40 °C - +70°C

Súlya akkumulátorral együtt:

2.5 kg

Tápellátás:

4 db LR6 / AA 1.5V

Működési idő:

14-16 óra